5 Leuke cadeaus die geen rommel geven

leuke cadeaus die geen rommel geven

5 Leuke cadeaus die geen rommel geven

Tien jaar geleden begon ik met het opruimen van mijn huis. Op een dag viel mijn mond wagenwijd open. Ik had namelijk in korte tijd maar liefst 5 dozen gevuld met cadeaus die ik ooit van vrienden en familie had gekregen. Deze vazen, truien, boeken, theeservies en zelfs een keukenmachine vond ik niet mooi. Ik heb ze nooit nodig gehad. Zelfs niet gemist. Op dat moment besefte ik dat deze goedbedoelde cadeaus onderdeel waren van mijn rommel in huis.

Ik wil voortaan geen ongewenste cadeaus meer

Dat was voor mij het moment waarop ik besloot dat ik geen ongewenste cadeaus meer wilde krijgen en helemaal niet aan een ander geven. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind cadeaus krijgen en geven super leuk. Maar spullen cadeau geven die voor rommel zorgen, is volgens mij niet de bedoeling. Bovendien paste dit niet meer in mijn plaatje van een makkelijker leven met meer ruimte en rust.

Toevallig vonden mijn vrienden en een groot gedeelte van mijn familie dat ook. In de tussentijd was bijna iedereen aan het ontspullen geslagen. En iedereen was het met 1 ding eens: “We willen geen ongewenste cadeaus meer krijgen noch geven die voor rommel zorgen”. Maar niets geven, daar hadden sommigen het toch een beetje moeilijk.

Wat kun je cadeau geven dat geen rommel veroorzaakt?

Zo spraken we af om geen ongewenste spullen meer aan elkaar te geven, door aan de ontvanger te vragen wat ze wilt of nodig heeft. Vaak waren sommige vrienden aan het sparen voor een nieuw servies, meubel of schilderij. In zo’n geval kun je een bedrag geven. Dan waren er die niets wilden. Dat werd gerespecteerd. Dan had je mensen die zeiden: “Het maakt me niet uit wat je mij geeft” of “Verzin iets leuks.” Tja, daar zit je dan.

Deze 5 mooie cadeaus geven echt geen rommel

Herkenbaar? Geen paniek. Met onderstaande 5 cadeautips heb je een goede basis waaruit je kunt putten. Je geeft iets wat geen rommel geeft en tegelijkertijd maak je samen een heleboel mooie herinneringen.

1. Geef iets lekkers cadeau

leuke cadeaus voor iedereen die zijn huis opgeruimd heeft en geen ongewenste spullen meer wilt die rommel gevenIets lekkers cadeau geven hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een gerecht maken die jou vriendin ontzettend lekker vindt. Het liefst eentje die ze alleen bij jou eet.

Als je beter bent in taarten of koekjes bakken, dan heb je daar een geschenk om van te smullen. Zulke geschenken vallen bij iedereen in de smaak. Vooral bij de lekkerbekken onder ons.

Als je niet hoeft te letten op je budget kun je samen uit eten gaan. Je kunt je vriendin meenemen naar haar favoriete koffietentje of restaurant. Of probeer eens een restaurant waar jullie nog nooit zijn geweest en laat je verrassen door een andere keuken.

2. Samen genieten en lol hebben

Je kunt hier alle kanten mee op. Je kunt samen een ommetje lopen, een lange boswandeling maken of een fietstocht bij jouw in de buurt. Bij slecht weer kun je de zwembad in of naar de sauna.

Je kunt ook samen met je vriendin naar een museum, concert of theater gaan. Zelf heb ik enorm lol gehad toen ik een gratis proefles Salsa cadeau kreeg.

Als jullie echte waaghalzen zijn, kun je bijvoorbeeld samen een uurtje karten. Wat dacht je van een escape room of zelfs bungeejumpen?
Laat je fantasie de vrije loop. Wie weet houden jullie niet alleen een geweldige herinnering aan over, maar misschien zelfs een nieuwe hobby.

3. Ontspanning als geschenk

Dit lijkt me de perfecte cadeau voor drukke moeders die echt geen rommel in huis willen. De meeste moeders zijn tegenwoordig zo druk dat ze weinig tijd hebben om te ontspannen of simpelweg te niksen. Ja, van niksen ontspan je ook.

Je vriendin of zus hoort vast en zeker bij de groep hardwerkende moeders. Als ze thuiskomt wacht haar ontplofte huishouden haar vaak op. Ze zal vast en zeker haar handen vol hebben aan haar gezin. Misschien zorgt ze ook voor haar ouders.

Als dat zo is, is dit de beste cadeau die je haar kunt geven. Doe wat speurwerk en kom zo achter wat ze graag doet om te ontspannen.

Het hoeft helemaal niet duur te zijn. Stel jij vindt het leuk om nagels te lakken of voetmassages te geven, geef haar dit dan cadeau. Als je het kunt betalen, geef haar een verwenbehandeling bij de schoonheidsspecialiste, manicure of pedicure.

4. Geef je tijd als cadeau

Persoonlijk vind ik dit een van de gulste cadeaus om te geven. Zelf heb ik het ooit mogen krijgen. Wat deed het me goed!
Het maakt niet uit of je nu 1 uur of een dag van je tijd geeft. Geloof me, alle kleine beetjes helpen en zijn meer dan welkom. Ze worden vooral enorm gewaardeerd.

Denk hierbij aan een paar uurtjes me-time. Of bied aan om te helpen met een klus in of om het huis. Zoals ramen lappen, een kast opruimen of de tuin onder handen nemen.

Als je niet van het klussen bent, kun je aanbieden om bijvoorbeeld op de kinderen op te passen zodat je vriendin iets leuks kan doen. Of simpelweg een paar uurtjes slapen.

5. Samen iets nieuws leren

Als je je vriendin regelmatig hoort zeggen dat ze heel graag gitaar wilt leren spelen, of motor rijden of taarten versieren, regel een proefles. Deze dingen kun je prima samen doen. Kost je niets en levert je veel lol op.

Mocht jij zelf iets kunnen wat je vriendin graag wilt leren, dan kun je het haar leren. Hoe mooi is dat? Wat je kunt is om een aantal lessen te betalen zodat jullie samen iets nieuws kunnen leren.

Het hoeft niet altijd materieel te zijn

Zoals je leest, kun je veel immateriële dingen geven. Het mooie aan belevenissen geven, is dat het de band tussen jou en je vriendin nog meer versterkt. Je hebt immers iets kostbaars gegeven. Je persoonlijke aandacht.

Je hebt aandacht, en niet te vergeten tijd, in het bakken hebt gestoken of samen iets leuks te doen. Wat dacht je van het plezier, de prachtige en misschien hilarische herinneringen?

 

Wil je nog meer handige opruimtips? Schrijf je in voor mijn Opruimmails.

 

Gerelateerde blogs

Huis opruimen: waar moet ik beginnen?

5 Manieren om je huis opgeruimd te houden (zodat het nooit meer rommelig wordt)

5 Slimme gewoontes waarmee jij je huis opgeruimd houdt (zelfs als je een enorme sloddervos bent)

 

Delen op:

Elma
Elma
elma@gewoonopgeruimd.nl

Hoi! Ik ben Elma Gomes-Jardin. Ik ben moeder van 3 pubers en voormalig sloddervos met een passie voor structuur en rust. Als voormalig rommelkont weet ik hoe het is om te worstelen met een overdaad aan spullen, een overvolle agenda en een huishouden dat alles behalve op rolletjes loopt. Het ontspullen, organiseren en opruimen van mijn huis heeft mij veel ruimte, rust en tijd gegeven. Omdat ik weet dat veel vrouwen ook worstelen met hun huishouden, deel ik hier al mijn opruimtips.

2 Reactie's
 • Avatar
  Annemiek
  Geplaatst op 17:18h, 21 mei Beantwoorden

  Wat leuk om even de achtergrond te lezen van waarom ik me zo blij voel van iets geven 🙂
  Leuk om weer even inspiratie op te doen, voor als ik de neiging heb een fles doucheschuim te kopen, die waarschijnlijk aan iemands doucheschuim verzameling wordt toegevoegd 🙂

  • Elma
   Elma
   Geplaatst op 09:14h, 22 mei Beantwoorden

   Hallo Annemiek,
   Leuk om te lezen dat je inspiratie op hebt gedaan 🙂 Ik vond ook interessant om te lezen wat er allemaal in ons brein gebeurt als we iets kopen of geven. Als je snapt hoe het werkt, kun je rekening mee houden.

Geef een reactie

delingen