5 Makkelijke plekken in huis waar je direct kunt beginnen met opruimen

makkelijke plekken in huis om op te ruimen

5 Makkelijke plekken in huis waar je direct kunt beginnen met opruimen

Stel je eens voor… Je wordt wakker met mega veel zin om ergens in jouw huis aan de slag te gaan met opruimen. Je wilt direct beginnen, maar je wilt het vooral klein aanpakken. Grote en ingewikkelde projecten zijn (nog) niet jouw ding. Daarom wil je het vooral simpel houden om tijdens het ontspullen zo lang mogelijk gemotiveerd te blijven.

Kies een plek die weinig inspanning kost

In zo’n geval is de ideale plek eentje die niet veel tijd en voorbereiding van je vergt. Als die plek eenmaal opgeruimd is, houd je meer tijd, ruimte en misschien zelfs meer geld over.

Welke plekken zijn zo makkelijk dat ze perfect zijn om mee te beginnen?

Dat klinkt goed, toch? Om jou op weg te helpen, heb ik 5 plekken op een rij gezet waarvan ik denk dat jij direct mee kunt beginnen en veel aan zult hebben als ze eenmaal opgeruimd zijn.

1. Je nachtkastje

Zeg eens, wat is het eerste wat je ziet als je ‘s ochtends wakker wordt? Voor veel mensen is dat hun nachtkastje. Nachtkastjes hebben een aantal eigenschappen.

Ze zijn vaak een verzamelplek voor allerlei spullen zoals een glas water, leeslamp, een bril, haarelastiekjes, nachtcrèmes, pennen of je smartphone. Om niet te spreken wat je allemaal in de lades tegenkomt. Daarnaast zorgt hun rommelig staat dat je vaak, onbewust, met een onrustig of gestrest gevoel wakker wordt.

Naast deze vervelende eigenschappen heeft het nachtkastje ook een aantal gunstige eigenschappen. Het is een klein meubel die in een ruimte staat die je dagelijks gebruikt. Als het eenmaal opgeruimd is, ziet je kamer er meteen een stuk netter uit.

Daarom vind ik dat het nachtkastje een ideale plek is om direct mee te beginnen als je je huis wilt opruimen.

Zo pak je het aan:

Begin door eerst te kijken naar wat er op je nachtkastje staat. Probeer het aantal spullen te beperken tot bijvoorbeeld een lamp, boek en je wekker (of smartphone als je die als wekker gebruikt). De rest van de spullen die je naast je bed wilt hebben (of nodig hebt), berg je in je nachtkastje op.

2. De wastafel

De wastafel vind ik ook een uitstekende plek waar je meteen kunt beginnen als je zin hebt in opruimen. Het is klein en overzichtelijk. Je vindt geen sentimentele spullen die jouw vooruitgang kunnen vertragen. Kortom, een plek die niet veel energie en tijd van je vraagt, maar jou juist veel oplevert.

Zo pak je het aan:

Begin door alle lege flacons, tubes of oude tandenborstels meteen weg te gooien. Kom je spullen tegen die je niet meer gebruikt? Gooi die dan ook weg. Beperk het aantal spullen die je laat staan tot een minimum (tandenborstels, tandpasta en handzeep). Op deze manier is je wastafel overzichtelijk en makkelijk schoon te maken.

De rest van de spullen berg je in je badkamerkast of lade op. Als je bakjes of doosjes gebruikt, blijven je spullen, zoals make-up, wattenschijfjes en borstels, op hun plek. Zo heb je een plek die elke ochtend voor jou werkt omdat alles wat je nodig hebt zo kunt pakken.

3. Je make-up

Oke, make-up is geen plek, maar het is wel een van die dingen waar je elke ochtend veel tijd mee kwijt bent als je iets niet kunt vinden. Om niet te vergeten de irritatie dat het je oplevert. Daarom behoort make-up tot de categorie spullen waar je direct mee kunt beginnen.

Het fijne aan make-up is dat het opruimen ervan weinig tijd kost, omdat het spullen zijn die je op een rationele manier sorteert en opruimt. Hiermee bedoel ik dat je alleen rekening hoeft te houden met een aantal criteria. Is het oud, over de datum, heb je het nooit gebruikt, beviel het niet of is het op?

Zo pak je het aan:

Je hebt hoogstens 10 tot 15 minuten voor nodig om deze klus te klaren. En mocht je geen make-up hebben, pak gewoon iets anders aan. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsverzorgingsproducten, shampoo of douchegels. De meeste badkamers staan vol van dit soort producten.

4. Het aanrecht

In de meeste huishoudens is het aanrecht niet alleen de plek waar maaltijden voorbereid worden, maar ook de plek waar allerlei spullen verzameld worden die daar niet horen. Denk aan binnengekomen post, opladers, lege flessen frisdrank, maar ook borden en glazen. huis opruimen makkelijke plek

Vaak is het een behapbare en overzichtelijke plek waar je snel aan kunt beginnen. Het vraagt weinig van je tijd en het resultaat is meteen zichtbaar. Eenmaal opgeruimd, maakt het je leven een stuk makkelijker. Je hoeft immers geen spullen meer te verplaatsen voor dat je met koken begint.

Wil je je keuken verder opruimen, maar weet je niet hoe dat praktisch aan te pakken? Klik hier en lees mijn praktische stappenplan.

5. De eettafel

De eettafel is een van mijn favoriete plekken om direct te starten omdat het, in tegenstelling tot een kamer, een behapbare oppervlakte is. Hierdoor ben je sneller klaar met opruimen. Verder bevindt het zich in een leefruimte, waardoor je meteen het resultaat van je inspanningen ziet

Zo pak je het aan:

Neem eens 1 kwartiertje en laat alle spullen door je handen gaan. Gooi alles weg wat stuk is, dat niet meer nodig is of gebruikt wordt. Leg alles wat niet op je eettafel hoort op z’n plek of bedenk er een vaste plek voor. Zo houd je alleen spullen over die echt op je eettafel horen waardoor je deze moeiteloos opgeruimd kunt houden.

Je kunt direct na het opruimen de tafel gebruiken. Denk maar aan hoe leuk het is om een spelletje te spelen, werken of gezellig van een maaltijd genieten zonder dat je eerst allerlei spullen moet verplaatsen.

Het maakt niet uit waar je begint

Het maakt niet uit of je met een van bovenstaande plekken begint of juist ervoor kiest om met de koelkast, salontafel of met de vensterbank te beginnen.

Wat wel belangrijk is, is dat jij op een makkelijke plek begint waar het resultaat meteen zichtbaar is en jou motiveert om je huis verder op te ruimen. Het uiteindelijke doel is tenslotte om jouw leven een stuk makkelijker en aangenaam te maken!

 

Wil je meer handige opruimtips ontvangen?
Als dank ontvang je mijn 7 handige opruimtips voor een opgeruimd huis.
dit veld niet invullen s.v.p.

 

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij iets koopt via de links die ik hierboven noem. Maak je geen zorgen, het kost jou helemaal niets extra! Het is gewoon een win - win situatie voor jou en mij want ik link naar producten die ik relevant en waardevol vind, en jij ontdekt handige producten die je kunnen helpen met opruimen en organiseren.

Alvast hartelijk dank als je besluit om via mijn link te kopen!

 

Delen op:

Elma Gomes-Jardin
elma@gewoonopgeruimd.nl

Hoi! Ik ben Elma Gomes-Jardin. Ik ben een voormalig rommelkont die houdt van structuur en rust. Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe het is om elke dag te worstelen met een overdaad aan spullen, een overvolle agenda en een huishouden dat alles behalve op rolletjes loopt. Het ontspullen, organiseren en opruimen van mijn huis heeft mij veel ruimte, rust en tijd gegeven. Omdat ik weet dat andere vrouwen ook hiermee worstelen, deel ik al mijn opruimtips in mijn blogs.

Geen reactie's

Geef een reactie