Moeite met sentimentele spullen opruimen: hoe Carla’s nieuwe inzicht haar op weg hielp

sentimentele spullen opruimen is moeilijk

Moeite met sentimentele spullen opruimen: hoe Carla’s nieuwe inzicht haar op weg hielp

Daar zat ze dan. Op de vloer omringd door 2 verhuisdozen, een hele baby garderobe en in haar handen een vergeelde rompertje.

De baby in kwestie is inmiddels een kerel van 17 van maar liefst 1.80 m. Ik heb hem nog niet ontmoet, maar toch ken ik hem al aardig goed. Zijn trotse mama vertelt tijdens onze opruimsessies prachtige verhalen over hem. Zowel oude als hele recente.

Op mijn vraag of het nog ging, antwoordde ze ‘prima’. Daar trapte ik niet in.

Haar hangende schouders, trillende lip en die traan die nog net niet over haar wang rolde, vertelden mij een andere verhaal.

Ik zag hoe hoe het zelfvertrouwen en vastberadenheid, die ze de afgelopen weken had opgebouwd, nergens meer te bekennen waren.ย 

Ze wilde zo graag de zolder inclusief die sentimentele spullen opruimen. Daarom hield ze zich groot, mega groot.ย 

Ohhh wat raakte dit mij enorm.

Wat had ze moeite met het opruimen van deze sentimentele spullen

Mijn lieve knapperd was gevloerd door de welbekende moker die je tijdens het opruimen wel eens tegenkomt:

vreselijke moeite hebben met het wegdoen van sentimentele spullen

 

Om haar op weg te helpen, stelde ik haar alvast 1 vraag. Ik wist het antwoord al.

Been there, felt it, done it.ย  Maar toch deed ik het:

“Wat vind je moeilijk aan het wegdoen van deze spullen?” Haar antwoord…

 

“๐™„๐™  ๐™—๐™š๐™ฃ ๐™—๐™–๐™ฃ๐™œ ๐™™๐™–๐™ฉ ๐™ž๐™  ๐™–๐™ก๐™ก๐™š ๐™ข๐™ค๐™ค๐™ž๐™š ๐™๐™š๐™ง๐™ž๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ง๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™–๐™–๐™ฃ ๐™ฏ๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ ๐™—๐™–๐™—๐™ฎ๐™ฉ๐™ž๐™Ÿ๐™™ ๐™ ๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™ฉ๐™ง๐™–๐™–๐™  ๐™–๐™ก๐™จ ๐™ž๐™  ๐™™๐™š๐™ฏ๐™š ๐™จ๐™ฅ๐™ช๐™ก๐™ก๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™š๐™œ๐™™๐™ค๐™š”

 

Wat kan opruimen soms gemeen aanvoelen!

Ik wilde er als de bliksem iets aan doen.

Daarom stelde ik voor om even een pauze in te lassen.

Carla moest even afstand nemen van deze sentimentele spullen en de bijkomende emoties.ย 

Het nieuwe inzicht hielp haar verder opruimen

Terwijl we aan de eettafel onze thee dronken, hebben we het over onze vorige opruimsessies gehad. Over de mooie stappen die ze de afgelopen weken heeft gemaakt.

Hoe het ontspullen en opruimen van haar huis haar veel energie geeft. En de gelijkenis tussen een pleister eraf halen en opruimen. Je kunt er zoveel over lezen, horen en uitgelegd krijgen, maar vroeg of laat doet het pijn. En hoe.

Maar we hebben het ook gehad over wat ze mij over haar grote kerel verteld heeft. Wat er nu in zijn leven speelt, maar vooral de leuke verhalen uit de ouwe doos. En flink om gelachen, want wat kan ze vertellen!

Bij dat laatste had ze helemaal geen rompertje voor nodig. Niet eens de schattige foto van hem in datzelfde vergeelde rompertje dat aan de muur in de woonkamer hangt.

Toen viel het kwartje: “Die clichรฉs kloppen wel, hรจ Elma. Herinneringen draag je in je hart. Daar heb ik geen bergen spullen voor nodig omdat mijn hart bomvol is van ontelbare herinneringen. Al die kleertjes zijn gewoonweg overbodig.”

Van inzicht naar actie en een eigen plek

Na dit prachtig inzicht zijn we samen naar zolder gelopen. Naar haar toekomstige studio waar geen ruimte meer is voor verhuisdozen vol met babykleren. In een paar uur heeft ze de berg babykleren gereduceerd tot 3 dingen.ย 

Het pakje en mutsje die hij meteen na zijn geboorte aan had. En de eerste paar schoentjes waarin hij zijn eerste stapjes heeft gezet.

Deze kleertjes zijn in een kleine doch heel mooie doos bewaard. Die inmiddels een prominente plek op de plank in haar studio heeft gekregen. Daar waar ze zo bij kan als ze behoefte heeft om die pak in haar handen te nemen.

Of om de grote kerel liefdevol te plagen met hoe klein en schattig hij destijds was ๐Ÿ˜‚.

 

 

Wil je mijn handige opruimtips ontvangen? Schrijf je in voor mijn Opruimmails.ย 

Als dank voor je inschrijving ontvang je mijn 7 handige opruimtips om je eerste stapjes te zetten naar een opgeruimd huis.

 

 

Lees hier andere blogs met handige opruimtips:

Wat heb ik nodig om succesvol op te ruimen

Huis opruimen: waar moet ik beginnen?

5 Soorten rommel waar je ongetwijfeld last van hebt

Wanneer heb je de hulp van een professional organizer nodig?

Waar kun je met je spullen terecht na het opruimen van je huis?

 

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat, indien je iets koopt via mijn link, ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je helemaal niets extra. Ik wil je alvast hartelijk bedanken als je iets koopt via mijn link.

Delen op:

Elma Gomes-Jardin
elma@gewoonopgeruimd.nl

Hoi! Ik ben Elma Gomes-Jardin. Ik ben een voormalig rommelkont die houdt van structuur en rust. Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe het is om elke dag te worstelen met een overdaad aan spullen, een overvolle agenda en een huishouden dat alles behalve op rolletjes loopt. Het ontspullen, organiseren en opruimen van mijn huis heeft mij veel ruimte, rust en tijd gegeven. Omdat ik weet dat andere vrouwen ook hiermee worstelen, deel ik al mijn opruimtips in mijn blogs.

Geen reactie's

Geef een reactie