Wanneer heb je de hulp van een professional organizer nodig?

Wanneer heb je de hulp van een professional organizer nodig?

Wanneer heb je de hulp van een professional organizer nodig?

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat opruimen een appeltje-eitje is. Dat mensen die het niet kunnen gewoon lui zijn….. Dat vind ik echt onzin. Ik ontken niet dat er mensen bestaan die van nature opgeruimd zijn. Ze kunnen binnen een mum van tijd een berg rommel aanpakken en hun huis opgeruimd houden. Maar je hebt ook mensen die dat niet kunnen omdat het simpelweg niet hun sterke kant is. Of mensen die door omstandigheden (been there….) de grip kwijt zijn geraakt over hun spullen en taken.

Durf hulp te vragen

Stel je eens voor dat je je spullen makkelijk kunt vinden. Dat je geen nieuwe spullen meer koopt die je allang hebt omdat ze onvindbaar zijn. Zou het niet fijn zijn als je niet meer hoeft te schamen om je huis en je opruimkwaliteiten? Dat zou toch heerlijk zijn.

Moet je alles zelf kunnen?

Vaak hoor ik dat mensen vinden dat ze opruimen wel zelf moeten kunnen. Misschien vind jij dat ook wel. Maar wat doe je als je de afvoer niet zelf kunt ontstoppen? Je schakelt een loodgieter in, of niet? En als je autopech hebt, bel je de ANWB, toch? Zo ook als opruimen niet lukt. Ook daar mag je best hulp voor inschakelen. Daar is niks mis mee.

Wanneer schakelt men een professional organizer in?

Er zijn onder mijn klanten vaak 5 redenen waarom ze een professional organizer inschakelen. Geldt dit ook voor jou?

1. Je hebt geen idee waar te beginnen

Waar je ook kijkt, zie je rommel. Je wilt graag beginnen met opruimen maar voor je gevoel zijn er zoveel plekken die dringend je aandacht nodig hebben. Door de bomen kun je het bos niet meer zien. Hierdoor weet je niet waar je het beste kunt beginnen met opruimen.

wanneer opruimcoach nodig?

In zo’n situatie komt de hulp van een opruimcoach goed van pas. Ze brengt je persoonlijke situatie en wensen in kaart waardoor het snel duidelijk wordt waar je tegenaan loopt. Aan de hand van deze informatie adviseert ze welke de beste plek is om samen te beginnen en waarom.

Lees ook: Huis opruimen: waar moet ik beginnen?

2. Je eerdere pogingen smaakten niet echt naar meer

Misschien ken je het….. Gemotiveerd en vol enthousiasme ben je begonnen met opruimen. Maar elke keer was het resultaat van je opruimsessie een nog grotere rommel. Of je motivatie nam rap af waardoor je voortijdig afhaakte. En mocht het opruimen wel lukken, lukte het je vervolgens niet om je huis blijvend opgeruimd te houden. Moedeloos en teleurgesteld laat je het maar voor wat het is.

Je bent niet de enige die hier tegen aan loopt! Opruimen is een flinke klus waar je soms hulp bij nodig hebt omdat er meer bij komt kijken dan alleen maar spullen wegdoen. Een professional organizer kan aan de hand van jouw lifestyle, wensen en behoeften op weg helpen met het opruimen en het praktisch organiseren van je spullen. Door samen aan de slag te gaan blijf je niet gemotiveerd maar je hoe je efficiënt opruimt en het zo houdt.

Lees ook: Waarom zou je een opruimcoach inhuren om je te helpen opruimen?

3. Je hebt geen tijd (om flink aan de slag te gaan)

Tegenwoordig zijn we druk met duizend en een dingen. Alles moet het liefst sneller dan het licht….professional organizer nodig

Gelukkig zijn er manieren om meer tijd voor jezelf te creëren. Bijvoorbeeld door taken uit te besteden aan een schoonmaakster, glazenwasser of schilder. Dus ook professional organizer! Samen met haar kun je in bijvoorbeeld zes uur bergen werk verleggen waar jij, in je eentje, minimaal een week voor nodig zou hebben…..

 

4. Je hebt moeite met keuzes maken

Wanneer je veel spullen hebt is het moeilijk om enerzijds te herkennen wat rommel is en wat juist niet. Anderzijds heb je moeite om afstand te nemen van spullen waar je veel geld voor hebt betaald of van anderen hebt gekregen. Daarom is het beslissen over over spullen niet altijd makkelijk.

Daarom vinden mensen het fijn om samen met een opruimcoach dit te doen. Door verschillende vragen te stellen, helpt ze jou de juiste beslissing te nemen over je spullen.

Lees ook: 5 Soorten rommel waar je ongetwijfeld last van hebt

5. Je hebt een stok achter de deur nodig

Weet je waarom sommige mensen een personal trainer inschakelen? Omdat ze naast deskundige begeleiding aanmoediging nodig hebben. Aanmoediging motiveert enorm. Wanneer je een professional organizer inschakelt heb je je eigen personal opruimtrainer. professional organizer nodig

Op het moment dat je een afspraak met haar hebt staan, weet je dat je deze keer aan de aan de slag gaat. Je wordt door haar in de ‘aan stand’ gezet. Samen de mouwen opstropen en aan de slag. En resultaten boeken!

Lees ook: Hoe vind ik de motivatie om te (blijven) ontspullen

Het is zeker spannend om een professional organizer in te schakelen

Een professional organizer inschakelen om je te helpen opruimen is zeker spannend (been there, done that). Het gaat immers om je spullen. En die laat je liever niet aan een vreemde zien. Dat snap ik helemaal!

Stel je eens voor dat die vreemde een professional is die jou op een vriendelijke, respectvolle en onbevooroordeelde manier helpt en leert opruimen. Zou je dan samen aan de slag willen? Laat het me in de reacties hieronder weten.

 

Wil je meer handige opruimtips ontvangen?
Als dank ontvang je mijn 7 handige opruimtips voor een opgeruimd huis.

dit veld niet invullen s.v.p.

 

Delen op:

Elma Gomes-Jardin
elma@gewoonopgeruimd.nl

Hoi! Ik ben Elma Gomes-Jardin. Ik ben een voormalig rommelkont die houdt van structuur en rust. Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe het is om elke dag te worstelen met een overdaad aan spullen, een overvolle agenda en een huishouden dat alles behalve op rolletjes loopt. Het ontspullen, organiseren en opruimen van mijn huis heeft mij veel ruimte, rust en tijd gegeven. Omdat ik weet dat andere vrouwen ook hiermee worstelen, deel ik al mijn opruimtips in mijn blogs.

Geen reactie's

Geef een reactie