Over mij

Olá Olá! Ik ben Elma, opruimcoach en ik ben een voormalig rasechte sloddervos. Samen met mijn man en 3 pubers woon ik in prachtig Utrecht in een opgeruimd huis. Onze spullen hebben allemaal een vaste plek. En ons huishouden loopt aardig op rolletjes. opruimcoach en professional organizer in Utrecht en omgeving

 

Natuurlijk gebeurt het bij mij ook wel eens dat mijn keuken op een ontplofte bende lijkt. Of dat er op de hoek van de eettafel een flinke stapel papier groeit. Soms lijkt het zelfs alsof er een orkaan door mijn woonkamer heeft geraasd.

 

Toch word ik tegenwoordig niet onrustig of gestrest van, omdat ik weet hoe ik dit varkentje op een makkelijke manier die me weinig tijd en energie kost, kan wassen.

Maar zo makkelijk is het opruimen niet altijd geweest 

In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn probleem heb ik tig opruimboeken verslonden, tv-programma’s gekeken, blogs gelezen, nachten hierover gedroomd en net zoveel (of meer) nachten hierover gepiekerd. Ondanks al deze kennis lukte het me niet om mijn huis opgeruimd te krijgen. En vooral zo te houden.

 

Ruim 10 jaar geleden zei een collega tegen me dat ze mij zo opgeruimd en netjes vond. Vol verbazing keek ik om me heen om vervolgens te beseffen dat ze gelijk had. Op mijn werk hield ik alles wonderbaarlijk netjes. Geen wonder dat ik makkelijker en sneller belangrijke papieren en andere spullen vinden. En dus minder drukte in mijn hoofd ervaarde. Ik had namelijk een goed overzicht over mijn werk waardoor ik zonder in de stress te schieten met onverwachte situaties kon dealen. Kortom, op mijn werk had ik veel meer controle dan thuis.

 

Daar baalde ik als een stekker van! Ik besloot dat ik dit ook thuis wilde. Eigenlijk meer. Mijn huis moest een oase van rust worden. De plek waar ik, samen met mijn gezin, bij kon komen en ontspannen na een drukke dag. Het moest vooral een plek worden die 100% bij ons past. Waar we lekker kunnen leven en samen leuke dingen kunnen doen zonder dat ik me schuldig voel omdat er nog zoveel op me ligt te wachten.

Ontspullen met een snufje motivatie en in kleine stapjes 

Kennis alleen was niet voldoende, dus schakelde ik een leuke opruimcoach in, die me motiveerde om te gaan ontspullen. In ieniemienie stapjes heb ik mijn huis opgeruimd. Want ik was eerlijk gezegd overweldigd door de hoeveelheid spullen die ik had. Was 1 plank me teveel? Dan begon ik met een halve.

 

Ik stelde mezelf kritische vragen: had ik dit ECHT nodig? Was het me heel dierbaar? Werd ik er ECHT blij van? En zo bleven alleen dingen over die een volmondige ja waren.

De chaos maakte ruimte voor rust en orde

Langzaam maar zeker ontstond orde, rust maar vooral een manier die voor ons gezin werkbaar was om gemakkelijk te onderhouden.

 

Nu heb ik weer controle over mijn spullen, huishouden en daardoor ook over mijn leven. En kan ik zonder enig schuldgevoel en voor de volle 100% genieten van mijn vrije tijd en prachtig gezin.

 

En weet je wat? Ik bleek een opruimtalent te zijn die het jou gunt om ook van een overzichtelijk en comfortabel huis te genieten. Als ik het kan, kan jij het ook!

Wat ins & outs over mij

💙  Ik ben geboren en grotendeels getogen op Aruba. De rest van mijn jeugd heb ik op Madeira doorgebracht. Mede door deze internationale omzwervingen kan ik 5 talen spreken. Aan de 6e wordt er gewerkt. Als je me betrapt op rare zinsconstructies, d- en t- foutjes of verkeerd geplaatste de en het’s, komt het niet door laksheid. Maar omdat ik sommige regels wel eens door elkaar gooi. 

 

💙  Mijn man en kinderen zijn mijn grote liefdes. Maar naast hun heb ik nog 1 grote liefde. Hij heet Tony. Om precies te zijn Tony Chocolonely karamel zeezout. Jammer dat mijn heupen en de weegschaal onze relatie afkeuren.

 

💙  Ik ben een kei in het door elkaar gooien van gezegdes en spreekwoorden. En een kampioen in nieuwe verzinnen. 

 

💙 Kijk niet van op als we samen een kroketje eten… Ik vertel je alvast hoe ik het aanpak: ik bijt eerst het kopje ervan af, lepel de inhoud uit om vervolgens het korstje als laatste met een flinke dot mosterd op te peuzelen.

 

💙 Ik heb een brede muzieksmaak, maar tegelijkertijd een groot verbod om te zingen. Volgens zeer betrouwbare bron kan ik echt niets van bakken.  

 

💙  Mijn kinderen en man snappen niet waarom ik helemaal in mijn noppies ben als ik een moeilijke wiskundesom  tegenkom. Echt, het enige wat mij op zo’n moment gelukkiger maakt, is een reep Tony Chocolonely.

 

💙  Ondanks mijn sloddervos trekjes ben ik heel gestructureerd en ga ik helemaal uit mijn dak als ik orde in de chaos weet te scheppen. Ik ben een echte orde-nerd. 

 

💙  Als ik enthousiast en 100% in mijn element ben, kan ik harder praten dan je van me gewend bent. Ook wapperen mijn handen vrolijk mee. Het is dat je weet. 

 

💙  Als opruim cheerleader ben ik super enthousiast en weet ik je te motiveren. Maar kijk niet op als ik je al cheerleadend je (alleen als het echt nodig is, hoor) een liefdevolle schop onder de kont geef. Je gaat het nodig hebben.

 

💙  Omdat ik stiekem liever lui dan moe ben, maakt dat ik ultra efficiënt ben in de dingen die ik wel en niet doe. Daarom pak ik dingen op een zo eenvoudige manier aan dat het me zo min mogelijk energie kost. En omdat ik dat anderen gun, leer ik dat graag aan zoveel mogelijk mensen.  

Denk je na het lezen van bovenstaand verhaal; 

 

Ik wil ook die transformatie die Elma

in haar hoofd en huis heeft doorgemaakt!

Boek dan hier een gratis gesprek van 30 minuten waarin je van mij

3 hyperconcrete opruimtips krijgt die je meteen in je huis kunt toepassen.

Wil je mijn opruimmails ontvangen?

 

Schrijf je hier in om naast mijn gratis tips ook de laatste nieuwtjes en acties te ontvangen.