Over mij

Olá Olá! Ik ben Elma Gomes-Jardin, opruimcoach en een voormalig rasechte sloddervos. Ik woon samen met mijn man en kinderen in prachtig Utrecht in een opgeruimd huis waar we alleen spullen hebben die we ontiegelijk mooi vinden. Ons huishouden loopt aardig op rolletjes, zelfs met 3 gezellige en energieke pubers. opruimcoach en professional organizer in Utrecht en omgeving

 

Natuurlijk gebeurt het bij mij ook wel eens dat mijn keuken op een ontplofte bende lijkt. Of dat er op de hoek van de eettafel een flinke stapel papier groeit. Soms lijkt het zelfs alsof er een orkaan door mijn woonkamer heeft geraasd.

 

Toch word ik tegenwoordig niet gestrest van, omdat ik weet hoe ik dit varkentje op een makkelijke manier kan wassen. Zodanig dat het mij weinig tijd en energie kost.

Maar zo makkelijk is het opruimen niet altijd geweest 

In mijn sloddervos jaren lagen er overal stapels schone was geduldig te wachten om gevouwen en opgeborgen te worden. Mijn kledingkast was altijd propvol maar ik had nooit iets leuks om aan te trekken. Mijn zolder leek meer op een hindernisbaan dan de relax ruimte die ik voor ogen had. Ik was chronisch op zoek naar spullen. En het huishouden kostte veel tijd.

 

In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn probleem heb ik tig opruimboeken verslonden, tv-programma’s gekeken, blogs gelezen, nachten hierover gedroomd en net zoveel (of meer) nachten hierover gepiekerd. Ondanks al deze kennis lukte het me niet om mijn huis opgeruimd te krijgen. En vooral zo te houden.

 

Ruim 10 jaar geleden zei een collega tegen me dat ze mij zo opgeruimd en netjes vond. Vol verbazing keek ik om me heen om vervolgens te beseffen dat ze gelijk had. Mijn werkplek in het ziekenhuis was inderdaad altijd netjes. Geen wonder dat ik makkelijker en sneller belangrijke papieren en andere spullen kon vinden. Die rust zorgde ervoor dat ik een goed overzicht had over mijn taken en patiënten. Daardoor schoot ik zelden in de stress als er onverwachte situaties zich voordeden en kon ik makkelijker mee dealen. Gek genoeg had ik meer controle op mijn werk dan thuis.

 

Daar baalde ik natuurlijk als een stekker van! Ik besloot dat ik dit ook thuis wilde. Eigenlijk meer. Mijn huis moest een oase van rust worden. De plek waar ik, samen met mijn gezin, bij kon komen en ontspannen na een drukke dag. Het moest vooral een plek worden die 100% bij ons past. Waar we lekker kunnen leven en samen leuke dingen kunnen doen zonder dat ik me schuldig voel omdat er nog zoveel op me ligt te wachten.

Ontspullen met een snufje hulp van een opruimcoach en in kleine stapjes 

Omdat kennis alleen niet voldoende was, schakelde ik een leuke opruimcoach in. Deze grappige dame hielp me om de belangrijkste plekken in huis te ontspullen. Ook hielp ze om de link te maken tussen mijn opgeruimdheid op het werk en hoe deze vaardigheid thuis toe te passen.

 

In ieniemienie stapjes heb ik daarna de rest van mijn huis verder opgeruimd. Want ik was soms overweldigd door de hoeveelheid spullen die ik nog had. In zo’n situatie pakte ik in plaats van 1 plank, dan maar een halve.

 

Ik stelde mezelf kritische vragen: heb ik dit ECHT nodig? Is het me heel dierbaar? Word ik er ECHT blij van? En zo bleven alleen dingen over die een volmondige ja waren.

De chaos maakte ruimte voor meer rust in mijn hoofd en een overzichtelijk huishouden

Langzaam maar zeker ontstond er overzicht, rust maar vooral een manier van opruimen die voor ons gezin werkbaar was en gemakkelijk vol te houden.

 

Sindsdien heb ik de controle over mijn spullen en huishouden. Omdat niet meer afgeleid word door rommel, heb ik ruimte voor andere dingen.  En heb ik dus ook meer controle over mijn leven waardoor ik zonder enig schuldgevoel en voor de volle 100% kan genieten van mijn vrije tijd en prachtig gezin.

 

En weet je wat? In dit proces bleek ik een opruimtalent te zijn die het jou gunt om ook van een overzichtelijk en comfortabel huis te genieten. Als ik het kan, kan jij het ook!

Wat ins & outs over mij

💙  Ik ben geboren en grotendeels getogen op Aruba. De rest van mijn jeugd heb ik op Madeira doorgebracht. Mede door deze internationale omzwervingen kan ik 5 talen spreken. Aan de 6e wordt er gewerkt. Als je me betrapt op rare zinsconstructies, d- en t- foutjes of verkeerd geplaatste de en het’s, komt het niet door laksheid. Maar omdat ik een talent heb om spellings- en grammaticaregels door elkaar te gooien. 

 

💙  Mijn man en kinderen zijn mijn grote liefdes. Maar naast hun heb ik nog 1 grote liefde. Hij heet Tony. Met als achternaam Chocolonely. Best balen dat mijn heupen en de weegschaal onze relatie afkeuren.

 

💙 Kijk niet op als we samen een kroketje eten… Eerst bijt ik het kopje eraf waarna ik de inhoud eruit lepel. Vervolgens peuzel ik het korstje als laatste op met een flinke dot mosterd.

 

💙 Ik heb een brede muzieksmaak, maar tegelijkertijd een groot verbod om te zingen. Volgens zeer betrouwbare bron kan ik echt niets van bakken.  

 

💙  Naast chocolade heb ik nog 1 guilty pleasure… Wiskunde sommen oplossen. Dus duik ik af en toe in de boeken van mijn pubers om mijn brein uit te dagen. 

 

💙  Ondanks mijn sloddervos trekjes ben ik heel gestructureerd en ga ik helemaal uit mijn dak als ik ergens orde in de chaos kan scheppen. Ik ben een echte orde-nerd. 

 

💙  Als ik enthousiast en 100% in mijn element ben, kan ik harder praten dan je van me gewend bent. Ook wapperen mijn handen vrolijk mee. Ik dacht, meld het maar even. 

 

💙  Als opruim cheerleader ben ik super enthousiast en weet ik je te motiveren. Maar kijk niet op als ik je al cheerleadend (alleen als het echt nodig is, hoor) een liefdevolle schop onder de kont geef. Je gaat het nodig hebben.

 

💙  Omdat ik stiekem liever lui dan moe ben, maakt dat ik ultra efficiënt ben in de dingen die ik wel en niet doe. Daarom pak ik dingen op een zo eenvoudige manier aan dat het me zo min mogelijk energie kost. En omdat ik dat anderen gun, leer ik dat graag aan zoveel mogelijk mensen.  

Denk je na het lezen van bovenstaand verhaal; 

 

‘Ik wil net als Elma ook zo’n opgeruimd huis en rust in mijn hoofd’

Neem nu contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via het onderstaande formulier.

Contactformulier (#2) - Over mij pagina

Wil je mijn handige opruimtips ontvangen?
Schrijf je dan in voor mijn opruimmails. Als dank ontvang je mijn 7 handige opruimtips voor een opgeruimd huis.
dit veld niet invullen s.v.p.