Over mij

opruimcoach professional organizer utrechtMijn naam is Elma Gomes-Jardin. Ik woon samen met mijn man en 3 leuke pubers in Utrecht.

 

Een rasechte sloddervos 

Als kind was ik overtuigd dat ik de ‘opruim genen’ van mijn Portugese familie niet had geërfd.

Als een rasechte sloddervos zorgde ik voor zoveel rommel in huis, dat mijn moeder soms niet wist wat ze met mij aan moest. Iets wat ik toen helemaal geen probleem vond. Ik kon immers in mijn georganiseerde chaos al mijn spullen vinden.

 

Opruimen in weinig tijd met een maximaal effect

En toen ging ik naar de middelbare school. Daar bleek ik door mijn sloddervosstreken dagelijks wat te vergeten. Daar baalde ik enorm van. Ik besloot toen om mijn kamer stapje voor stapje op te opruimen en te ordenen. Mijn doel was om alles een vaste plek te geven zodat ik mijn spullen blindelings kon vinden. Het liefst snel en zonder stress.

Na de nodige pogingen had alles een vaste plek. Het resultaat was dat ik alles snel en blindelings kon vinden. En mijn kamer schoonmaken en opgeruimd houden, was zo gebeurd. Ik had eindelijk minder ochtendstress en meer tijd over voor leuke dingen.

 

Dit heb ik jaren redelijk goed volgehouden totdat ik mijn opleiding geneeskunde had afgerond. Door de lange werkdagen, verhuizingen, een jong gezin en een lange periode van ziekte, raakte ons huis vol met spullen. Het huishouden kostte ons veel tijd. Het huis opgeruimd houden, was zo moeilijk. Soms wist ik niet waar te beginnen.

Ik baalde hier enorm van omdat ik heel gestructureerd ben en snel orde in de chaos weet te scheppen.

 

Professional organizer

Voor ons tweede kindje geboren werd, stelde mijn man voor om een professional organizer (opruimcoach) in te schakelen om ons te helpen. Het raakte mij diep, omdat opruimen en ordenen mijn ding zijn. Maar na wat nachtjes slapen, zette ik mijn schaamte opzij en schakelden we een opruimcoach in. Samen met haar zijn we flink aan de slag gegaan. Haar humor en manier van werken maakten van ‘een vreemde in ons huis halen’ een positieve ervaring.

 

Mede door deze positieve ervaring wilde ik ons huishouden handiger organiseren. Inmiddels hebben we een thuis waar ruimte is voor ontspanning, maar waar ook lekker rommel gemaakt kan worden die zo weer opgeruimd is.

 

Hoe is Gewoon Opgeruimd ontstaan?

Ik ben altijd overtuigd geweest dat ik meer kan dan alleen waar ik voor heb gestudeerd. Alleen was de vraag: wat? De laatste jaren merkte ik dat de manier hoe ik mijn werk moest uitvoeren niet paste bij wie ik ben en waar ik voor sta.

 

Toen bleek dat mijn werk als longarts niet meer te combineren was met mijn gezondheid, besloot ik om met mijn prachtige beroep te stoppen. Het was alles behalve makkelijk, maar ik zag een kans om iets nieuws te leren. Maar als wat? Ordenen en structureren vond ik altijd leuk. Daarom schreef ik me in voor de opleiding tot professional organizer bij De Huishoudcoach. Vanaf dag 1 was het mij duidelijk dat het vak professional organizer echt mijn ding is!

 

Zo ontstond het idee om een eigen bedrijf te beginnen met als basis mijn gezin. Deze basis combineer ik graag met mijn kennis, levenservaring en creativiteit om mensen te helpen (weer) grip op hun leven te krijgen. Met oog voor hun wensen en behoeften, omdat een opgeruimd huis niet perfect hoeft te zijn. Gewoon opgeruimd is ook goed.

 

Wil je mijn opruimtips lezen om zelf aan de slag te gaan? 

Wil je mijn opruimtips ontvangen?

Meld je hier aan en ontvang voortaan mijn gratis opruimtips.

delingen