Over Elma

Elma Gomes-Jardin gewoon opgeruimd coachMijn naam is Elma Gomes-Jardin. Ik ben getrouwd en moeder van 3 prachtige kinderen.

 

Als kind was ik overtuigd dat ik de ‘opruim genen’ van mijn Portugese familie niet had geërfd. Iets wat ik toen helemaal geen probleem vond. Ondertussen zorgde ik voor zoveel rommel in huis, dat mijn moeder niet wist wat ze met mij aan moest. Bijdehand als ik kon zijn, wist ik haar duidelijk te maken dat ik prima in mijn georganiseerde chaos kon gedijen.

 

Weinig tijd, maximaal effect
Op de middelbare school bleek ik door deze chaos dagelijks wat te vergeten. Daar baalde ik enorm van. Ik besloot toen om mijn kamer stapje voor stapje op te opruimen en te ordenen. Het moest vooral weinig tijd kosten met een maximaal effect. Na de nodige pogingen had alles een vaste plek en was het makkelijk te onderhouden. De resultaten van mijn inspanningen waren duidelijk zichtbaar en voelbaar.

 

Dit heb ik jaren redelijk goed volgehouden totdat ik mijn opleiding geneeskunde had afgerond. Met de lange werkdagen die volgden, verhuizen, een gezin stichten en een lange periode van ziekte, was ik te moe en emotioneel om ons huis eens goed onder handen te nemen.

 

Professional organizer

Voor ons tweede kindje geboren werd, stelde mijn man voor om een professional organizer in te schakelen om ons te helpen. Het raakte mij diep, omdat ik wist dat opruimen en ordenen mijn ding zijn. Maar na wat nachtjes slapen, zette ik mijn schaamte opzij en schakelden we een professional organizer in. Samen met haar zijn we flink aan de slag gegaan. Haar humor en manier van werken maakten van ‘een vreemde in ons huis halen’ een positieve ervaring.

 

Mede door deze positieve ervaring wilde ik ons huishouden handiger organiseren. Inmiddels hebben we een thuis waar ruimte is voor ontspanning, maar waar ook lekker rommel gemaakt kan worden die zo weer opgeruimd is.

 

Hoe is Gewoon Opgeruimd ontstaan?

Ik ben altijd overtuigd geweest dat ik meer kan dan alleen waar ik voor heb gestudeerd. Alleen was de vraag: wat? De laatste jaren merkte ik dat de manier hoe ik mijn werk moest uitvoeren niet paste bij wie ik ben en waar ik voor sta.

 

Toen bleek dat mijn werk als longarts niet meer te combineren was met mijn gezondheid, besloot ik om met mijn prachtige beroep te stoppen. Het was alles behalve makkelijk, maar ik zag een kans om iets nieuws te leren. Maar als wat? Ordenen en structureren vond ik altijd leuk, maar mijn beroep hiervan maken? Ik schreef me in voor de opleiding tot professional organizer om iets nieuws te leren. Vanaf dag 1 was het mij duidelijk dat het vak professional organizer echt mijn ding is!

 

Zo ontstond het idee om een eigen bedrijf te beginnen met als basis mijn gezin. Deze basis combineer ik graag met mijn kennis, levenservaring en creativiteit om mensen te helpen (weer) grip op hun leven te krijgen. Met oog voor hun wensen en behoeften, omdat een opgeruimd huis niet perfect hoeft te zijn. Gewoon opgeruimd is ook goed.

Inspiratie ontvangen?

Meld je gratis aan voor mijn blog en ontvang tips & inspiratie van Gewoon Opgeruimd.