Werkwijze

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Na ons eerste contact kom ik graag bij je thuis voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek vertel je waar je precies tegen aanloopt. Wat goed gaat, wat je niet meer wilt, maar vooral wat je droombeeld is.

Vervolgens lopen we samen door je huis zodat ik een beter beeld krijg waar je tegenaan loopt. Je hoeft voor mijn bezoek niet op te ruimen.

Ik wil je huis het liefst zien zoals jij het dagelijks meemaakt. Tijdens het rondje geef ik je opruimtips zodat je alvast aan de slag kunt gaan met het ontspullen, oganiseren en opruimen van je huis.

Het gesprek en rondje door je huis duurt meestal 1 uur. Dit is vaak voldoende om te weten of we een klik hebben.

Stap 2: Aan de slag

Is er een klik en willen we samen aan de slag gaan, maken we een eerste werkafspraak. Deze duurt meestal 3 uur en is lang genoeg om een zichtbaar resultaat te boeken. Maar voor we samen de handen uit de mouwen steken, bepalen we eerst welke plek het beste is om mee te beginnen zodat je meteen na ons opruimafspraak kunt genieten van het resultaat. Gedurende deze afspraak gaan alle spullen door je handen. Met mijn hulp bepaal je wat he houdt, wat je weggooit en weggeeft. Ik help je tijdens dit proces door je vragen te stellen die je helpen beslissingen te nemen over je spullen. Daarnaast leer ik je hoe je je spullen zo opruimt dat je ze snel terug kunt vinden. En op een manier dat je zo min mogelijk tijd aan het huishouden hoeft te besteden.

Stap 3: Evaluatie

Tijdens de werkafspraak peil ik regelmatig hoe het gaat zodat we op de juiste koers blijven, waardoor jij je einddoel zeker haalt. Ik denk graag mee en focus me vooral op wat je wilt houden en wat je wensen zijn. Daarom zoek ik naar oplossingen die bij jou en je situatie passen. Aan het eind van de werkafspraak bespreken we hoe het is gegaan.

Stap 4: Contact

Enkele weken na ons laatste werkafspraak neem ik contact met je op om te informeren hoe het verder is gegaan met het opruimen. Mocht je ergens tegenaan lopen, bespreken we hoe we dat gaan oplossen. Uiteraard kun je tussen onze werkafspraken contact met mij opnemen als je opruimvragen hebt.